De boomgaard van Landwinkel van Wagenberg: een seizoensgebonden avontuur.

Arnold  Molenaar

In het schilderachtige landschap van Overasselt ligt de eigen boomgaard van Landwinkel van Wagenberg, waar elk seizoen een uniek verhaal vertelt en de schoonheid van de natuur tot leven komt. Lees hier hoe de cyclus van de seizoenen de boomgaard vormgeeft en de fruitteelt onthult.

Winter in de Boomgaard

Wanneer de winter zijn intrede doet, trekt de boomgaard zich terug in een diepe rust. Maar onder het oppervlak bereiden de bomen zich voor op het komende groeiseizoen. Het is de tijd van de snoei, waarbij overtollig hout zorgvuldig wordt weggesneden om ruimte te maken voor nieuwe groei. In deze rustperiode worden ook de vruchten van het afgelopen seizoen verwerkt tot heerlijke producten die in de Landwinkel worden verkocht. Van sappen tot jams en sauzen, elk product draagt de unieke smaak van de eigen boomgaard.

Lente in de Boomgaard

Met de komst van de lente ontwaakt de boomgaard uit zijn winterslaap en barst het leven weer los. Het is een periode van intense groei en bloei, waarbij elke boom zich opmaakt om zijn vruchten te dragen. De boomgaard wordt overspoeld door kleurrijke bloesems, die een belofte van overvloed en vruchtbaarheid met zich meedragen. In deze tijd van het jaar worden ook de jonge bomen geplant, die de toekomst van de boomgaard zullen vormen. Met zorg en aandacht worden ze in de vruchtbare grond gezet, in afwachting van de dag dat ook zij hun vruchten zullen dragen.

Lente in de Boomgaard
Zomer in de Boomgaard

Zomer in de Boomgaard

Als de zomer aanbreekt, komt de boomgaard tot leven in al zijn pracht en praal. Het is het seizoen van de oogst, waarbij elke boom zijn schatten prijsgeeft aan de plukkers die geduldig wachten. De boomgaard gonst van bedrijvigheid, terwijl de plukkers zich door de rijen fruitbomen werken en elke vrucht met zorg behandelen.

Terwijl de zon hoog aan de hemel staat, worden de vruchten van de boomgaard verwerkt tot heerlijke producten die in de Landwinkel worden verkocht. Van verse sappen tot knapperige appeltaarten, elk product draagt de unieke smaak van de eigen boomgaard.

Herfst in de Boomgaard

Met de komst van de herfst bereikt de boomgaard zijn hoogtepunt van kleur. De bomen tooien zich in de warme tinten van rood, geel en oranje, terwijl de vruchten rijpen aan hun takken. Het is het seizoen van overvloed, waarbij elke boom zijn vruchten prijsgeeft.

In deze tijd van het jaar worden de vruchten van de boomgaard verzameld en gekoeld om hun versheid te behouden. Het is een periode van hard werken, waarbij elke vrucht met zorg wordt behandeld en verwerkt tot heerlijke producten die in de Landwinkel worden verkocht.

De Boomgaard in Detail

Elke stap in de cyclus van de boomgaard brengt nieuwe wonderen met zich mee. Van de winterse snoei tot de zomerse oogst, elk seizoen brengt zijn eigen uitdagingen en beloningen. Het is een voortdurende cyclus van groei en verandering, waarbij de boomgaard zich elk jaar opnieuw uitvindt en nieuwe verrassingen biedt. In de winter worden de bomen gesnoeid en voorbereid op het komende groeiseizoen. In de lente ontwaken ze uit hun winterslaap en barsten ze uit in een explosie van kleurrijke bloesems. In de zomer komen de vruchten tot volle wasdom en worden ze met zorg geoogst en verwerkt. En in de herfst bereikt de boomgaard zijn hoogtepunt van kleur en pracht, voordat hij zich terugtrekt in zijn winterse rust.

Maar de boomgaard is meer dan alleen een bron van fruit. Het is een levend ecosysteem, waarin planten, dieren en mensen samenwerken om een gezonde en duurzame omgeving te creëren. In de boomgaard van Landwinkel van Wagenberg komt de natuur tot leven. Het is een plek waar de seizoenen hun stempel drukken op het landschap en waar elk moment een nieuw avontuur biedt. Kom eens langs en ontdek de wereld van de fruitteelt, waar de verse smaak van lokaal geteelde vruchten op jou wachten!

Dit artikel gaat over:

Overasselt, Rotsestraat 2